Notice: Trying to access array offset on value of type bool in /www/inc/_news.php on line 92 Onderwijs in Coronatijd | OPNH

Nieuws

terug

Onderwijs in Coronatijd

22 oktober 2020 -

Net als voor alles en iedereen geldt dat de opleiding psychiatrie ineens door Covid-19 voor het blok werd gezet; het was niet meer mogelijk voor aios en docenten om naar de leslocaties te komen.
Door een vliegensvlugge schakeling naar online onderwijs lukte het om vrijwel direct door te kunnen gaan met de lessen.
Met behulp van de NVvP werden alle docenten in de gelegenheid gesteld om een korte instructie te volgen over het werken met Zoom.
Het psychiatrieonderwijs gaat uit van blended-learning met face-to-face tutorbijeenkomsten, denk aan rollenspellen en het voeren van een discussie. Vanwege het gebruik van videosessies zijn er digitale lesplannen ontwikkeld, om het leren in de videosessies zo goed mogelijk vorm te geven. Ook een deel van de toetsing is nu in digitale vorm mogelijk geworden.
Hoewel het streven is om weer terug te gaan naar klassikale bijeenkomsten zodra dit mogelijk is, zal video streaming waarschijnlijk straks niet meer weg te denken zijn uit het onderwijs.
Echter de sociale contacten en de binding die een nieuw startende  groep aios moet opbouwen is niet online te vervangen.  Zodra de gelegenheid zich voordoet wordt getracht alsnog een echte ontmoeting voor en met de nieuw gestarte aios te organiseren.
De eindreferaten die traditiegetrouw in het Keizersgrachtcentrum te Amsterdam worden gehouden, worden momenteel in de vorm van webinars voortgezet.