Nieuws

terug

Introductieweek 2024 nieuwe groep aios

23 april 2024 - Regionaal opleidings nieuws

Elk jaar is de belangstelling voor een opleiding Psychiatrie binnen het consortium Noord Holland groot. Ook dit jaar is er weer een groep van 30 aios gestart. 

De start heeft plaatsgevonden in een introductieweek die werd gehouden van 15 tm 19 april 2024. 

Deze intensieve week was gevuld met verschillende interessante onderdelen die van belang zijn voor een goede start van de opleiding Psychiatrie. 

Er werd tijdens de Introductieweek niet alleen een inkijk gegeven in vakinhoudelijke onderwerpen zoals bijvoorbeeld ‘Psychofarmacologie’ en ‘Systeemtherapie’ maar ook interpersoonlijke kennis en vaardigheden zoals ‘Motiverende Gespreksvoering’ en ‘Samenwerken met de Coassistent’ kwamen aan bod. 

* Simon Heuts en Rinde Yildiz (beiden aios) tijdens 'Ins en Outs voor en door aios'.  

De Introductieweek was tevens een week om kennis met elkaar, de tutoren, de opleiding en het opleidingsbureau te maken. De introductie kennismaking met het onderdeel ‘Psychiater worden’ en ook ‘Ins en Outs voor en door aios’ en het afsluitende onderdeel: ‘Speeddaten met opleiders’ waren zeer geslaagde onderdelen van de Introductieweek. 

Uiteraard is er als feestelijke afsluiting getoast op een mooie start van de opleiding voor deze enthousiaste groep nieuwe aios!