terug Ernstig psychiatrische aandoeningen
F-ACT Hoofddorp
GGZ inGeest - Hoofddorp

Duur: 6 - 12 maanden
De stage kan zowel in het algemeen gedeelte van de opleiding als in het aandachtsgebied volwassenen gedaan worden. Het is ook mogelijk om de stage in deeltijd te doen. Je participeert verder in het groter verband van de GGZ inGeest opleiding met collega aios en alle nodige opleidings- en onderwijsfaciliteiten, zie: http://www.ggzingeest.nl/werk-en-opleiding/opleidingen/psychiater/organisatie . Onderwijs wordt zowel lokaal geboden binnen de GGZ inGeest-opleiding (dinsdagmiddag) als regionaal in het Amsterdamse (landelijke) Psychiatrie Onderwijs (woensdagochtend).
Bureau Opleiding Psychiatrie, locatie Oldenaller 1, Amsterdam
E: opleiding.psychiatrie@ggzingeest.nl
mw. A. van der Lans / mw. S. van Rees of mw. B. Smink
Wat ga je leren?
In deze F-ACT stage is geen dag hetzelfde. Crisissituatie? Dit betekent: agenda leegmaken, de auto in en kijken wat je kunt doen om de patiënt thuis te laten verblijven; opname wordt als laatste ingezet. Je bouwt een langer durende werkrelatie op met patiënten. Zij hebben veelal psychotische stoornissen, waarbij je je in de diagnostiek en behandeling kunt verdiepen. Maar ook andere psychiatrische stoornissen worden in het team behandeld; ernstige persoonlijkheidsstoornissen, psychiatrische stoornissen bij verstandelijk gehandicapten, autisme spectrum stoornissen (ASS) en dubbele diagnose problematiek (IDDT- Integrated Double Diagnosis Treatment). Je leert o.a. werken met de principes van HEE (Herstel, Empowerment en Ervaringsdeskundigheid), en omgaan met zorgwekkende zorgmijders. Je doet ervaring op met de Wet Verplichte GGZ (WVGGZ) en het aanvragen avn Zorgmachtigingen. in het overleggen met ketenpartners. Ervaring opdoen met frequente overleggen met ketenpartners, kleine eigen caseload hebben en leren werken als casemanager en naast de gebruikelijke werkzaamheden als arts-assistent,ervaring opdoen met aanvragen Zorgmachtigingen en de nieuwe wet WVGGZ.De stage kan zowel in het algemeen gedeelte van de opleiding als in het aandachtsgebied volwassenen gedaan worden. Het is ook mogelijk om de stage in deeltijd te doen. Je participeert verder in het groter verband van de GGZ inGeest opleiding met collega aios en alle nodige opleidings- en onderwijsfaciliteiten, zie: http://www.ggzingeest.nl/werk-en-opleiding/opleidingen/psychiater/organisatie . Onderwijs wordt zowel lokaal geboden binnen de GGZ inGeest-opleiding (dinsdagmiddag) als regionaal in het Amsterdamse (landelijke) Psychiatrie Onderwijs (woensdagochtend).
Inhoud werkzaamheden
Je:- doet intakes i.s.m. de psychiater en voert behandelingen uit in vast duo met de casemanager, in crisis eventueel andere behandelaren (diagnostiek, farmacotherapie, systeembenadering).
- je hebt een kleine eigen caseload waarvoor je het casemanagement doet naast de gebruikelijke werkzaamheden als arts-assistent
- ziet hiertoe patiënten zowel op eigen locatie als bij huisbezoek.
- communiceert en overlegt met verwijzers
- werkt samen met andere afdelingen (crisisdienst, poliklinieken, opname-afdeling, IBT (Intensieve Behandeling Thuis)
- overlegt met ketenpartners
- bemoeit je actief met de juridische context van behandeling/ WVGGZ zaken.
- woont familie-avonden bij
- draagt zorg voor ontslagbrieven en verwijsbrieven
- begeleidt co-assistenten
- verdiepende diagnostiek van psychotische stoornissen, autisme spectrum stoornissen
- verdiepende diagnostiek en behandeling van complexe patiënten, bijvoorbeeld dubbele diagnose problematiek of andere comorbiditeit
- voorzitten van teamvergaderingen
EPA's
Je kan tijdens deze stage werken aan alle EPA's, bij voorkeur werken aan EPA 2, 4, 6, 8 en/of 10.
Contactinformatie
Informatie over de stage:Bureau Opleiding Psychiatrie, locatie Oldenaller 1, Amsterdam
E: opleiding.psychiatrie@ggzingeest.nl
mw. A. van der Lans / mw. S. van Rees of mw. B. Smink