terug Klinische Gerontopsychiatrie
Ambulante Ouderenpsychiatrie

Wat ga je leren?
Grondige kennis van geronto psychiatrische ziektebeelden, ernstige psychiatrische stoornissen, vaak in combinatie met cognitieve problematiek. Verder spelen er vaak somatische, sociale, en systemische problemen.Kennis van psychogeriatrische ziektebeelden en diverse somatische ziektebeelden en de bijhorende differentiaaldiagnostische kennis. In dit kader wordt er met diverse specialisten uit het Noord-West-Ziekenhuis samengewerkt, met onze klinisch geriater (supervisie voor het onderdeel geriatrie), met Stichting Geriant, verwijzende huisartsen en andere ketenpartners zoals verzorgingshuizen, thuiszorgorganisaties, gemeente enz.
Het leren hanteren van crisissituaties bij ouderen en de bijbehorende mogelijkheden tot opschaling van zorg in de ambulante setting, opname voorkomend zolang verantwoord.
ons team bestaat uit ouderenpsychiaters, een GZ-psycholoog, een psychotherapeut, meerdere sociaal-psychiatrisch verpleegkundigen, casemanagers en secretariële ondersteuning.
Vaardigheden in doen van intake.
Vaardigheden in medicamenteuze en psychotherapeutische behandeling.
Kennis van behandel netwerk.
Inhoud werkzaamheden
Doen van intakes (anamnese; onderzoek; diagnose; behandelplan) en presentatie in intake staf.
Medicamenteuze en psychotherapeutische behandelingen onder supervisie van psychiater of eventueel psychotherapeut.
In overleg consulten voor huisartsen of in verzorgingshuizen.
Psychiatrische consultatie regionale verpleeghuizen, verzorgingshuizen, rehabilitatie afdelingen en bij huisartsenpraktijken.
Epa's
Alle EPA’s komen in meer of mindere mate aan bod. Het accent ligt bij de basisstage op EPA 1, 3 en 7 (verder eventueel EPA 5 en 9 en voor zover laatste anderhalf jaar EPA 10). Bij de profielstage EPA 2, 4, 5, 6, 8, 9 en in het laatste jaar ook 10.
Contactgegevens
Informatie over de stage en/of opleidingdr. P.F.J. Schulte
r.schulte@ggz-nhn.nl
Gaby Cappabianca
g.cappabianca@ggz-nhn.nl